Annons

Annons

Stockholmsbörsen

Goldman Sachs har utsett svenska it-entreprenören Rolf Andersson till ny managing director. För två år sedan köpte investmentbanken hans värdepappersplattform Pantor som bland annat används av SEB och Stockholmsbörsen.

Cherry – som äger och utvecklar spel- och kasinobolag – är sedan tidigare noterat på Aktietorge. Nu flyttar bolagets aktie till Stockolmsbörsen. "Med listbytet får vi ökad exponering mot den svenska och de internationella kapitalmarknaderna", säger bolagets vd Anders Holmgren.

Omfattande internhandel, blankning och utfärdande av warranter kan ha lurat tusentals småsparare på börsen. Genom att använda sig av tre olika geografiska och juridiska zoner har de amerikanska hedgefonderna ostört kunnat agera i det fördolda. Det hävdas i den anmälan som föranlett Ekobrottsmyndigheten att inleda en förundersökning kring handeln i Fingerprint Cards B-aktie.

Misstankarna om den grova otillbörliga marknadspåverkan i Fingerprint Cards B-aktier har bland annat skett via en omfattande och synkroniserad internhandel mellan amerikanska hedgefonder – allt i syfte att påverka aktiekursen till deras fördel.
Det hävdas i den anmälan som ligger till grund för Ekobrottmyndighetens förundersökning.
 

Teleoperatören handelsstoppades vid lunchtid. Rykten om en affär kan ligga bakom.

Upp till 100 tjänster kan försvinna och flyttas till Vilnius, rapporterar Dagens Industri. Men enligt Stockholmsbörsens kommunikationschef handlar det inte om så många.

Danska auktionsspecialisten gör ett nytt noteringsförsök på Stockholmsbörsen idag. Stiger i den inledande handeln.

Sidor