Annons

Annons

Sociala medier

I dagarna har det gått ett år sedan Donald Trump i ett tal fällde sitt beryktade uttalande om gårdagskvällen i Sverige. Vilka slutsatser kan företag dra av ”Last Night in Sweden”-incidenten och andra exempel på att falska nyheter sprids om ett land? Om det skriver kommunikationskonsulten Erik Zsiga.

Vi räknar antalet följare och likes i sociala medier. Ju högre antal desto bättre. Men hur påverkas egentligen individen och samhället när allt går ut på att jaga bekräftelse från omgivningen?

LinkedIn har blivit rekryterarens bästa verktyg. Med bara några enkla justeringar skulle många av de över 2,5 miljoner svenskar som har LinkedIn-profiler kunna sökoptimera sig själva. Här presenterar Mats Kullenberg, vd för Dreamwork, sina bästa tips och trix för att bli upptäckt på nätet. 

Jackie Kothbauer är expert på sociala medier och det personliga varumärket. Hon förklarar vilka fördelar och möjligheter det finns, både för den enskilde individen och för företag, med att vara närvarande på sociala medier som Snapchat, Instagram och Facebook.

På sajter som Careereye och Glassdoor kan medarbetare anonymt betygsätta sin arbetsgivare och arbetsplats. Men kan man även betygsätta enskilda individer? Realtid Karriär har kollat upp vad som gäller.

Sociala medier är en naturlig del för många i den digitala vardagen, men hur använder man dem på bästa sätt för sin karriär? Och hur gör man om man inte vill synas på nätet? Realtid Karriär bad tre experter komma med råd och tips.