Annons

Annons

Nytt jobb

Petter Moldenius blir ny vd för Optimizer Invest. Investeringsbolaget har två norska och en svensk grundare, är baserat på Malta och investerar i spelbolag och fintech.

Betalbolaget anställer Andreas Ringman Uggla som fick lämna jobbet som produktionsdirektör för Karolinska sjukhuset efter en upphandlingsskandal. Det avslöjar Breakit.

Pegroco Invests huvudägare föreslår att Lisa Berg Rydsbo väljs in som ny ledamot i styrelsen för det Göteborgsbaserade investmentbolaget.

Finska finansbolaget Aktia Finans vd Christoffer Rosqvist blir chef för bankpartnerskap på handelsappen Wrapp. Bolagen samarbetar sedan tidigare. "Wrapp har möjlighet att bli Nordens nästa unicorn", säger Chistoffer Rosqvist.

Annika Espander från SHB blir ny rådgivare inom finansiell kommunikation på Kreab.

Goldman Sachs har utsett svenska it-entreprenören Rolf Andersson till ny managing director. För två år sedan köpte investmentbanken hans värdepappersplattform Pantor som bland annat används av SEB och Stockholmsbörsen.

Henrik Jonsson blir ny Nordenchef på kapitalförvaltaren Schroder. "Han har stor kunskap om den nordiska marknaden både på den institutionella sidan och på distributionssidan", säger John Troiana, global distribuationschef på Schroder.

Martin N Larsson, treasury- och IR-chef på fintech- och it-företaget Seamless, har bestämt sig för att lämna bolaget. CFO:n Martin Schedin blir ny IR-chef.

Sidor