Annons

Annons

MTG

MTG delas upp i två bolag – Modern Times Group MTG AB och Nordic Entertainment Group. “Detta initiativ kommer att stärka respektive bolag, och dess organisationer, genom att fokusera på deras specifika affärsbehov och affärsmöjligheter", säger Jørgen Madsen Lindemann, vd och koncernchef, MTG.

Fusionen mellan MTG Nordics och TDC Group kan stoppas. TDC:s styrelse har meddelat att bolaget vill dra sig ur affären.

MTG avyttrar hela sitt innehav i bulgariska Nova Broadcasting Group. Köpare är holländska PPF Group. Försäljningen är ett led i MTG:s pågående nischning mot underhållningssektorn.

Det australiensiska riskkapitalbolaget Macquarie lägger tillsammans med tre danska pensionsfonder nu ett formellt bud på TDC. Telia som också har övervägt ett förvärv kommer däremot inte lägga något bud på den danska teleoperatören.

Telia har övervägt ett bud på den danska teleoperatören TDC. Men samtalen är nu avslutade och kommer inte leda till ett  förvärv av den danska telekomoperatören, i alla fall inte i nuläget, enligt Telia.

Sammanslagningen mellan MTG:s nordiska tv-verksamheter i MTG Studios och Nordic Entertainment och den danska teleoperatören TDC ser ut att gå i stöpet.

TDC:s vd Pernille Erenbjerg kommer att utses till vd i det nya kombinerade bolaget, där MTG:s nordiska tv-verksamhet går samman med danska TDC Group.

MTG säljer sin nordiska tv-verksamhet till den danska teleoperatören TDC. Bolaget ska nu satsa på e-sport, online-spel och digitalt videoinnehåll.

Sidor