Annons

Annons

Ledarskap

Momsexperten Pia Hedberg tar tills vidare över efter Monica Söderlund som lämnar efter nio expansiva år. “Man ska göra förändringar när det går bra”, säger styrelseordförande Lena Möllerström Nording.

Förstärkt verklighet och virtuell verklighet inom detaljhandeln, digitala assistenter på arbetsplatsen och ett nytt ledarskap i en AI-driven värld. Det är några exempel på innovationer och drivkrafter som kommer påverka svenska företag mest under det kommande året. Det skriver de digitala experterna Åsa Arvidsson och Patrik Löwendahl på Avanade.

Ledarstudion har sedan starten 2002 tränat tusentals människor inom svenskt näringsliv i kommunikation och ledarskap. Nu firar de 15 år av framgångsrik ledarskapsutveckling. Människor kommer inte ihåg vad du säger, men de minns känslan du skapar" säger Lena Ahlström, grundare och vd, till Realtid och förklarar varför skådedespelartekniken är så effektiv i kommunikations- och  ledarskapsträning.

Nästan alla chefer ställs idag inför utmaningen att genomföra en förändringsresa, mitt i ett omvälvande tidevarv där ny AI-driven teknik ständigt förändrar förutsättningarna. Om vi inte lyckas förankra och förklara idén om nya teknologier i våra egna organisationer, kommer svenska företag tappa både förtroende och konkurrenskraft, skriver Åsa Arvidsson, vd Avanade Sverige.

Kommer det svenska politiska systemet klara av att hantera de samhällsproblem vi ställs inför framöver? Det finns sex grundläggande skäl till varför det politiska ledarskapet i Sverige är svagt och illa rustat för att möta dessa utmaningar, skriver den disputerade statsvetaren Jan Kallberg.

Azita Shariati, vd för Sodexo, kom till Sverige från Iran 1988 och har sedan dess gjort en imponerande "resa" som det så populärt heter. I sin nyutkomna bok Hela bilden berättar hon om sin bakgrund och sin karriär, men givetvis också om sin syn på hur man styr ett modernt företag där jämställdhet och mångfald är två viktiga grundprinciper. Möt Azita Shariati, en av Sveriges mest intressanta näringslivsprofiler.

Sidor