Annons

Annons

Insiderbrott

Scandinavian Enviro Systems ordförande Stig-Arne Blom är en av fyra häktade som nu åtalas för flera fall av insiderbrott.

Styrelseledamoten och storägaren i Fortnox, Olof Hallrup, samt en av köparna döms för grovt insiderbrott till villkorlig dom och samhällstjänst.

Fyra personer knutna till mjukvaruföretaget Fortnox, bland annat huvudägaren, åtalas för insiderbrott. Två av dem åtalas för grovt insiderbrott.

Förundersökning gällande ytterligare insiderbrott i Fingerprint Cards läggs ned, skriver EBM på hemsidan. "Efter att ha vidtagit ett antal olika utredningsåtgärder kan vi nu konstatera att det inte räcker för ett åtal”, kommenterar kammaråklagare Olof Kronlund. 

I ett brev till regeringskansliet framgår det att Jakob Grinbaum väljer att lämna sina styrelseuppdrag i de statliga bolagen SBAB och Jernhusen samt myndigheten Fjärde AP-fonden. Jakob Grinbaum är vice ordförande i den statliga banken SBAB och i Fjärde AP-fonden samt sitter även i styrelsen för det statliga fastighetsbolaget Jernhusen.

Sidor