Annons

Annons

fondförvaltning

Fintech-bolaget Lysa – som erbjuder robotförvaltning i fonder – släpper en företagslösning och möjliggör Swish-insättningar för privatpersoner. Startupen har nu 1.500 kunder och förvaltar 150 miljoner kronor, en ökning med 50 procent sedan i maj. "Allt fler hittar till vår tjänst utan marknadsföring. Kunder berättar för vänner och familj om oss", säger bolagets COO Emilie Andersson till Realtid.se

Mer kapital ska kunna placeras utanför börsen och minsta andelen räntebärande papper bör sänkas från 30 till 20 procent. Det är några av förslagen i pensionsöverenkommelsen som sex riksdagspartier kommit överens om.

Ernström & Co ledde nyemissionen på 20 miljoner kronor som startupen genomförde under förra året.

Patrik Adamson och Emelie Andersson retade sig på höga fondavgifter och dolda ersättningar. De bestämde sig för att göra något åt saken. Och tillsammans med utvecklaren Henrik Littecke startade de Lysa – en automatiserad kapitalförvaltningstjänst. Hittills har startupen tagit in 25 miljoner kronor och snart kan det bli dags för en ny kapitalrunda.

Uppdaterad: Länsförsäkringar fondförvaltning börjar förvalta svenska aktier i egen regi och slopar därmed den externa förvaltningen. Till att börja med omfattas två fonder av beslutet, men en tredje är på gång.

Deutsche Asset & Wealth Managements förvaltare ser att vinsttillväxten driver marknaden i år, vilket gynnar småbolag mer.

Investerare buntar inte längre ihop BRIC-länderna. Just nu är de särskilt intresserade av Indien – som har goda bolagsvärderingar och gynnas av att inte vara en råvaruexportör. Men övriga tillväxtländer har det betydligt motigare.

Sidor