Annons

Annons

BDO

Den gamla BDO-tvisten är åter i hovrätten. Kapitalförsäkringstagaren Hubert Johansson försöker stoppa tvisten i tingsrätten men misslyckades och gör ett nytt försök i Svea hovrätt.

Andelen kvinnliga delägare på Sveriges största revisionsbyråer ligger still på 23 procent. Det är första gången på nio år som utvecklingen stannar upp, enligt Tidningen Balans.

Robert Nordahl, BDO, rankas tvåa i Norden och etta i Sverige, på Mergermarkets lista över de främsta finansiella rådgivarna inom M&A 2017. Toppnoteringen sammanfaller med hans första år på BDO.

Bankerna står för de största transaktionerna, medan revisionsbyråerna vinner ligan sett till antalet affärer. Det framkommer i Mergermarkets statistik över ledande finansiella rådgivare i Norden och Sverige.

BDO har växt ur sina lokaler i Malmö. Nu går flytten till ännu större lokaler som är bättre anpassade för den tillväxtresa som BDO just nu gör i regionen.

Under året har revision- och rådgivningsbyrån BDO ökat sin tillväxt med 16 procent. "Vi räknar med fortsatt stark tillväxt och därmed en högre marknadsandel" säger Malin Nilsson, vd för BDO Sverige, till Realtid och tillägger att de nu tittar på att utveckla helt nya kunderbjudanden.

Med den djupgående insyn en revisor har i ett företags ekonomiska förehavanden, är revisionen ett av samhällets absolut viktigaste verktyg för att upptäcka ekonomisk brottslighet eller terrorfinansiering. När revisionsplikten för mindre aktiebolag avskaffades för åtta år sedan gick därför en viktig kontrollinstans delvis förlorad. Riksrevisionen har nu utvärderat reformen och kommit fram till att revisionsplikten bör återinföras.

Flytten går från Garnisonen till Sveavägen. Orsaken är att de gamla lokalerna anses för små. Dessutom löper kontraktet ut. 

Sidor