Annons

Annons

Avanza

Efter 20 år lämnar Claes Hemberg Avanza. ”Jag har kämpat på ända in i kaklet. Imorgon ska jag på allvar börja undersöka några spår utanför sparvärlden", säger han.

"Historiskt har många av de bästa affärerna gjorts i samband med börsnedgångar”, säger Creades vd John Hedberg. I en intervju berättar han om hur han efter Nordic Capital blev parhäst med Sven Hagströmer, om hans förändringar i Creades portfölj, hans syn på börsens rörelser i dag och när han tror att en korrigering kommer att ske.

Valberedningen föreslår att Viktor Fritzén, med en bakgrund som cfo på LeoVegas och tidigare på GP Bullhound, väljs in i bankens styrelse.

Resultatet rörde sig i sidled. Men online-banken fick 13.200 nya kunder förra året, vilket är rekord."En fortsatt tydlig trend är att framför allt många unga uppskattar vår plattform", skriver vd:n Rikard Josefsson.

Avanza erbjuder bolån till en ränta på 1,29 procent – utan krav på sparkapital. Initialt vänder sig Avanza mot en utvald del av kunderna för att utökas till allmänheten i början av nästa år. 

Resultatet efter skatt uppgick till 89 miljoner kronor, en minskning med 16 procent. Samtidigt väntas kostnaderna öka med uppåt 20 procent för helåret 2017. Men kundtillväxten har varit stark. "Handelsintäkterna fortsatt påverkade av låg volatilitet och låg riskvilja", konstaterar vd:n Johan Prom.

Nätbanken lanserar en lösning med förvalda fonder för sparare som inte orkar välja. Förvaltningsavgiften ligger på 0,35 procent. "Perfekt för dig som inte själv aktivt vill fatta löpande beslut", hävdar bankens vd Johan Prom.

Sidor