Annons

Annons

Academedia

Entreprenören Dan Olofssons och PWC:s välfärdsvinstberäkningar ger vid handen att fyra av fem välfärdsföretag i praktiken skulle få sina vinster utraderade av de föreslagna vinstbegränsningarna. Detta beroende på att de har så lite och ofta negativt operativt kapital. Det påståendet doftar advokatyr, och det vet Olofsson, skriver krönikören Per Lindvall.

Tolv svenska och internationella investerare, bland andra Rune Anderssons Mellby Gård förvärvar aktier i Academedia från EQT.

Academedia förvärvar Vindora som verkar inom praktisk yrkesutbildning. Prislappen är 546 miljoner kronor. Säljare av Vindora är FSN Capital III Limited Partnership samt ett antal mindre investerare.

I Storbritannien finns en möjlighet för politikerna att göra insatser, att göra skillnad. Men i Sverige händer ingenting, vilket visar att valet av politiker här inte gör någon skillnad. Den ekonomiska politiken är så lika mellan blocken att det för finansmarknaden inte spelar någon roll om vänster, höger eller ens gröna regerar, skriver Anders Elgemyr.

Sidor