Annons

Annons

Teamchef Outsourcing kreditrisk

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
www.fcg.se
Kontaktinformation: 

Vi vill ha dig med på vår resa! 

Vill du vara med och förändra finansbranschen? FCG:s värderingar är Ödmjukhet, Laganda, Engagemang och Innovation. Delar du dessa? Då kanske du är rätt person för oss.

FCG:s ambition är att vi ska vara den bästa rådgivaren för finansiella bolag i Norden. Ditt uppdrag kommer att vara att rekrytera och bygga upp ett team av specialister som ska förvalta de riskkontrollfunktioner som FCG ansvarar för i relation till banker och kreditmarknadsbolag, initialt främst sparbanker. Vi kallar detta outsourcing.

I ditt arbete kommer du bland annat ansvara för:

 • Att vara inspiratör och ledare på FCG i linje med FCG:s värderingar,
 • Att rekrytera och bygga upp ett fungerande team av riskexperter (personalansvar),
 • Att bidra till dina medarbetares utveckling,
 • Budget- och resultatansvar för teamet,
 • Att driva och utveckla FCG:s outsourcingerbjudande mot sparbanker, banker och kreditmarknadsbolag,
 • Att utveckla arbetsmetoder i syfte att förvalta riskkontrollfunktionerna på ett så effektivt och kvalitetsmedvetet sätt som möjligt,
 • Koordinering och genomförande av riskkontrollaktiviteter såsom att sätta upp, implementera och dokumentera system för företagsstyrning, riskhantering och internkontroll inom ramen för erbjudandet till sparbankerna (innefattande bl.a. strategier, analyser, kontroller, riskberäkningar och rapportering),
 • Att själv förvalta riskkontrollfunktioner,
 • Att kvalitetssäkra juniora kollegors arbete,
 • Koordinering med övriga team som verkar inom angränsande områden,
 • Att underhålla FCG:s kundrelationer, samt
 • Att bidra till nya affärsmöjligheter.

Om dig

Du har förmågan att skapa goda relationer med kunder, medarbetare och glädje i arbetsgruppen. Vidare ska du ha goda ledaregenskaper och en sund ledarskapsfilosofi som överensstämmer med FCG:s värderingar.

Du har erfarenhet från riskhanteringsarbete, antingen som anställd på ett bolag, som konsult eller från myndighet inom den finansiella sektorn.

Du har akademisk utbildning inom ekonomi, matematik eller annan relevant teknisk utbildning.

Yrkesmässiga och akademiska meriter är emellertid inte allt för oss på FCG. Vi lägger stor vikt vid personlighet och faktorer som integritet, engagemang och samarbetsförmåga.

På FCG

Vi på FCG är måna om varandra. Vi investerar i varandras utveckling och välmående. Vi värdesätter engagemang och eget driv. Med våra specialistkunskaper ser vi till att vår rådgivning fungerar i praktiken och leder till konkret affärsnytta för kunden. I vårt samarbete med kunden har vi som konsulter en stödjande roll, men det är också viktigt att vi vågar utmana och inspirera. 

Är du den vi söker? 

Ansökan sker genom att du går in på vår hemsida www.fcg.se och klickar dig vidare till fliken ”karriär”. Där hittar du en länk till ansökningsdokumentet. Vänta inte om du är säker på din sak. Vi gör urval och intervjuar kandidater löpande och tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt.

Har du ytterligare frågor kan du kontakta Jesper Dahllöf via jesper.dahllof@fcg.se.