Annons

Annons

Compliance Manager till Advokatfirman Lindahl

Sista ansökningsdatum: 
Löpande
Placeringsort: 
Stockholm
URL för ansökan: 
Kontaktinformation: 
Maneli Zakipour: 0708 26 27 96

Lindahl är en framtidsinriktad affärsjuridisk advokatbyrå som arbetar under insikten att det är viktigare att hitta lösningar än problem. Vårt mål är hjälpa varje klient nå sin fulla potential genom en proaktiv och framtidssäkrad rådgivning, vare sig det handlar om skräddarsydda eller mer standardiserade lösningar. Vi ligger i framkant av den tekniska utvecklingen, och vår rådgivning är rak och tydlig. Vi gör rätt saker på rätt sätt, och bidrar till att skapa ett bättre näringsliv och samhälle.

Din roll

Likt många andra branscher som nu upplever strängare och mer omfattande reglering, måste även advokatbyråerna anpassa sin dagliga verksamhet till nya regelkrav. Idag hanterar Lindahl compliancefrågor lokalt på de olika kontoren men ska nu med denna tjänst inrätta en central compliancefunktion. 

Funktionen ska ansvara för att ta fram de processer och metoder som behövs för att hantera, övervaka och följa upp byråns compliance inom ett flertal områden, däribland penningtvätt, anti-korruption, insiderlagstiftning , dataskydd och IT-säkerhet samt advokatetik. 

Som Compliance Manager kommer du bl.a. att kontinuerligt, genom exempelvis monitorering och stickprovskontroller, följa upp verksamhetens regelefterlevnad, utbilda verksamheten, utreda eventuella incidenter samt att ta fram och underhålla policys och instruktioner. Du förväntas även utföra omvärldsbevakning och hålla dig uppdaterad avseende nya och förändrade regelverk. 

Profil och egenskaper

Vi söker dig med juristexamen eller annan för rollen relevant akademisk bakgrund. Du har 1-2 års praktisk erfarenhet av compliancearbete. Har du erfarenhet från advokatverksamhet och tillhörande etiska frågor är detta mycket meriterande. Även erfarenhet av arbete med AML är meriterande. 

Som person har du hög integritet, är driven och självgående. Vidare bör du även vara prestigelös och kunna hugga in där det behövs. För att lyckas i rollen har du en förmåga att hantera flera arbetsuppgifter parallellt, är pragmatisk och har en god affärsförståelse. Du bör även vara en lagspelare med god kommunikationsförmåga. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För mer information om tjänsten och/eller bolaget är du välkommen att kontakta Maneli Zakipour på 0708 26 27 96. 

Varmt välkommen med din ansökan bestående av CV, personligt brev och annan relevant dokumentation. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att trycka här.