Annons

Annons

Nordea_huvudkontor_534.jpg

Nordeas har lämnat besked om att huvudkontoret ska flyttas från Stockholm till Helsingfors.

ISS rekommenderar Nordea-flytt

Rådgivningsföretaget ISS, Institutional Shareholders Services, rekommenderar nu de större aktieägarna att säga ja till flytten.

Nästa vecka är det dags för Nordeas bolagsstämma att rösta för eller emot en flytt till Finland. Mycket tyder nu på att flytten blir av. Anledningen är att rådgivningsföretaget ISS, Institutional Shareholders Services, nu rekommenderar de större aktieägarna att säga ja till flytten, enligt Sveriges Radio.

Enligt ISS har banken presenterat starka argument om att kunna gå med i EU:s bankunion som att banken är störst i Norden och kommer då att få samma villkor som sina europeiska konkurrenter, skriver SR.

Gunnar Ek, Aktiespararnas aktieexpert, uppger för SR att ägarna brukar följa ISS råd då många av storägarna är ägare av aktier i så många olika bolag så de har normalt inte tid att sätta sig in i alla detaljer.

Annons

Annons

För att säkra flyttplanerna behöver styrelsen två tredjedelar av rösterna på stämman. Nästan 76 procent av Nordeas aktier ägs av institutioner utanför Sverige där den största aktieägaren, Sampo, redan sagt Ja.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons